Sandy's statistieken

maandag 28 september 2009

Weer thuis in het koude kikkerlandje

Het duurde even voordat ik mijn writersbloc weer heb weten te verliezen. Er kwam zoveel op ons af..hele leuke dingen overigens!
Maandag middag hebben we nog heerlijk gezwommen, het was een hete dag, bijna 35'C. We waren van plan om weg te gaan nadat Andre thuis kwam van zijn werk maar hij zou pas om 19 uur thuiskomen omdat hij naar soccer practisch moest met de kinderen. Toen besloten we om dan daarna weg te gaan. Eerst kregen we nog een bbq, heerlijk was dat. En toen werd het toch tijd om afscheid te nemen. We hadden een scheikunde pakket voor aunie gekocht en een t-shirt voor olivia. Voor Lola en Andre hadden we een kaartje bedacht en nog wat overgebleven dollars. Ze hebben onze vakantie en Huwelijksreis zo leuk gemaakt, we hebben, zoals Lola in een mail schreef, onze band weer stevig aangetrokken. Op de zondag waren we uit eten geweest en toen werd ik na mijn overheerlijke steak van 10 os, helemaal niet lekker. Ik had de hele dag eigenlijk niet veel gegeten en wel kopjes zitten plakken, enz enz. Toen een berg eten maar binnen gestouwd (arian, bas en azarja, ik vreet me ook suf) en dat vonden mijn suikers ook wel fijn, giga hoog werden ze...maar daardoor voelde ik mij even belabberd en moest even in de auto liggen....Ik kon nergens anders gaan liggen nl...Toen we weer thuis waren, ging het weer prima. Ik had van te voren een eenheid insuline bij gebolest en toen is de bloedsuiker eerst snel gaan dalen waardoor ik me niet goed voelde en toen schoot ie omhoog.
Toen we weer thuis waren, kreeg ik een hele mooie bedel armband met een hondje, vlindertje, poesje, hartje en het jaar 2009. Zo mooi, ik heb het gelijk omgehouden, tot vandaag eigenlijk. Toen dacht ik maar weer eens mijn oude bandje om te doen. Daar heb ik nog een plaatje met de golden gate voor gekocht. (sopini heet dat geloof ik)Van Lola had ik daar ook een paar plaatjes voor gekregen; een kadootje, een maan en hartje. We hebben elkaar veel uitgewisseld.

Maar goed, toen gingen we naar San Francisco. We hadden een redelijke kamer, niks op aan te merken. We zijn gelijk gaan slapen omdat we om 4 uur op wilden staan. Ik werd net voordat mijn wekker afging wakker en ben gelijk gaan aankleden, pakken en arjan uit bed schoppen. Hij ook alles weer inpakken, we hadden het kleine koffertje mee en de andere twee lagen nog in de auto. Dus zoveel was het niet. Toen op weg naar de rental cars return. We vonden het zo, daar stond een dame met een scanding en biep...de auto was goed..ze liep er even omheen, hij was schoon want we hadden maandag "auto-was-dag". Wij waren met z'n allen nog natter dan de auto, maar het was zo leuk! Ja toch Lola?
Ja, toen moesten we alle bagage uit de auto op een karretje zetten en naar de zweeftrein die naar de vertrekhal gaat. Heel simpel te vinden allemaal.
Bij de incheck bali moesten we zelf inchecken via een paspoort scan,en de koffers gingen op de lopende band weg.Dat was een opluchting want die waren wel zwaar, nog geen 20 kg elk. Je legt je paspoort op de scan en dan vraagt ie of je die en die bent en waar je heen gaat, dan vraagt ie of je reispartner arjan turenhout bij je is en dan moet je zijn paspoort scannen. Dan rolt er uit dat apparaat je vliegticket en instapkaart.
Toen naar de douane. We moesten onze jas uit doen, tassen op de band voor de x-ray controle en arjan moest de laptop uit de tas halen en we moesten onze schoenen uit doen. Ik liep als eerste door de scan en toen ging ie af, ik was vergeten mijn beugel aan mijn riem,voor de stoma af te doen. Dus ik weer terug en nog een keertje en toen was het goed. Toen alles weer bij elkaar rapen en op weg naar de gate. We hadden niks ontbeten en het was 6 uur in de ochtend. Er was een koffie corner open en die hadden eggs voor ontbijt. Ik heb een omelet genomen en die was toch lekker! Ik had toch maar creon genomen, want mijn stoma deed flink zijn werk.
Om half 7 moesten we boarden en waren we precies op tijd weg. Er was weer een wachtlijst voor laatboekers. De vluchten zijn altijd overboekt en als je geen stoel op je kaartje hebt, moet je wachten tot er wel plaats is. Gelukkig hadden wij op onze online boeking al plaatsen toegekend gekregen.
We hebben ongeveer 4,5 uur gevlogen naar washington, dulles. we moesten daar overstappen in ongeveer 2,5 uur. Dat was heel fijn want we moesten echt heel ver lopen...Na zo'n lange zit, vond ik het wel lekker om even weer in beweging te zijn.
Arjan had wel zin in wat eten en ik zat te lezen bij de gate. Arjan had gelijk de dollars die we verder nog hadden omgewisseld want anders moet dat weer hier bij de bank en dat is zo lastig en daar niet.
Om 10 uur gingen we verder naar Amsterdam, het was inmiddels alweer 4 uur verder vanwege de tijdszone. Ik zat er wel een beetje mee want wanneer moet ik mijn pillen nu nemen? Ik besloot ze te nemen als we wat drinken kregen in het vliegtuig. Ik geloof dat het tegen 11 uur was, toen later heb ik ze rond 2 uur 's middags genomen, op plaatselijke tijd welliswaar. We kwamen om half 7 in de ochtend aan, om 7 uur zaten we in de huiskamer van mijn SCHOONOUDERS...

We hebben wat boodschappen voor het ontbijt gehaald bij de Dekamarkt en toen rond 9.30 uur heb ik de pillen weer genomen. We zijn toen gaan slapen en tegen 13 uur maakte Tineke ons wakker want Marischa was gekomen. We hebben de foto's gekeken, bijna 400....en alles van de trouwerij natuurlijk!
Toen ging Marischa naar huis en zouden wij tv kijken, maar dat werd slapen op de bank, ik heb echt super diep gelapen en Arjan is ook naar bed gegaan. Om half 6 werden we wakker gemaakt en konden we warm eten. Toen moesten we wakker blijven en zijn we rond 23.30 uur na sc heerenveen naar bed gegaan. We waren tegen half 9 weer wakker op donderdag. We hebben ontbeten en zijn daarna richting Heerenveen gegaan.
Toen we de straat in reden, zagen we vlaggetjes hangen, oeeeeeh wat zouden ze gedaan hebben. (slim is het niet om de buren een sleutel te geven voor de post!! maar die hebben ze al jaren, ook toen ik nog alleen was...10 jaar ofzo)

Er hing een hele mooie collage voor het raam met ballonnen en overal vlaggetjes...super leuk! Achteraf hadden ze mama gebeld om te vragen wanneer we thuis kwamen. Mama vroeg steeds wanneer we naar Heerenveen gingen!!! (nu komt de aap uit de mouw)
Het was een leuke middag, we werden door iedereen gefeliciteerd enz enz. Nou, uiteindelijk binnen gekomen, konden we de post doornemen. Een hele stapel kaarten, rekeningen enz enz...We hebben de kaarten in de erker gezet, dat staat zo feestelijk, dat is het nog steeds een beetje.


We moesten ook boodschappen doen want we hadden niks...dan gaat het gewone leven weer beginnen. Vrijdag avond kwamen onze kinderen weer thuis, mama en papa hebben 4 weken voor ze gezorgd. Chica was door het dolle heen, poes niet zo, die moest onderweg twee keer overgeven en chica maakte gebruik van de stops om te plassen.
Macy gaat nu wel goed, vandaag had ze een wat slechte dag, ze zag er wat zielig uit. Ze kreeg van mama gekookte vis door haar eten en dat 2 keer per dag. Chica kreeg dan de jus door haar brokken zodat ze het wel op at...verwend...pffff.
Nu kook ik elke ochtend een visje, prak het door haar voer, verdeel het over twee bordjes en om 10 uur krijgt ze haar visontbijt en om 17 uur krijgt ze haar visdiner. En chica krijgt dan een hapje door haar brokken, dan eet ze wel.
Ik ben blij dat ze er weer zijn, je hebt wel weer het patroon van uitlaten enz enz maar dat is ook wel goed hoor!

Het was een gezellig weekend, zaterdag avond zijn we naar ome johan in Leeuwarden geweest voor zijn verjaardag, zijn we halverwege, zegt mijn moeder:"waar is het kadootje eingenlijk?" "Thuis".....Nou, johan, je krijgt het nog tegoed hoor! Prettige vakantie alvast, ze gaan nog even naar turkije, ook leuk!

Maar goed, we zijn vandaag(maandag) weer met het normale leven begonnen. Arjan weer om 6.15 uur uit bed, rondje met de hond, koffie drinken en broodjes maken en even het journaal kijken en dan hup... in de auto naar het werk! Ik had de zondag middag zo'n moegevoel en mijn ogen vielen steeds dicht. En vanmorgen kreeg ik ze niet open. Ik kon met moeite om half 9 het bed uitstappen, douchen en de wasmachine aanzetten. Toen ontbeten en wat boodschappen doen, ik heb een kersenvlaai gekocht voor onze schildersclub. Want vanmiddag mocht ik weer. Het was erg leuk, ik heb uit mijn hoofd een gletsjerwand gemaakt en ik vind hem niet slecht, het is ook gelijk af...
Toen ik thuis kwam, heb ik wat achter de pc gezeten, beetje foto's knutselen en toen arjan thuis kwam, hebben we aardappelen met bloemkool en een duitse biefstuk gegeten, heerlijk om weer oerhollands te eten.
Toen hebben we tv gekeken en getwist wie de hond ging uitlaten of de vaatwasser moest inruimen. Meestal wil arjan de vaat niet doen, moet ie ook niet doen want hij vergeet altijd het fornuis schoon te maken dus stuurde ik hem richting gang en begon ik aan de vaat....tis eigenlijk zo gebeurd hoor maar je ziet er altijd zo tegen op...
het lopen met de hod duurt langer!!! Toen hebben we even op de bank gezeten en is arjan gaan computeren en ik ben in slaap gevallen. Arjan maakte mij wakker met thee..dat is lekker, ik moet niet overdag slapen want anders duurt de jetlag veel te lang. Ik kreeg nog twee telefoontjes en toen was het 20 uur, goede tijden...ja dat kijken wij, We hebben ook "rob kamphues op z'n kop" zitten kijken. Daarin komt ook een stukje van zijn race avontuur waar cf-ers ook mee gingen naar duitsland. We weten alleen niet in welke aflevering dat komt. Dus gewoon kijken op maandag avond, 21.30 uur op ned 3.

Morgen moet ik weer naar mijn fitness training, ben benieuwd...Heb er wel weer zin in. Ook komt morgen Margriet weer helpen met schoonmaken. Denk dat de ramen achter een beurt nodig hebben want er zit nog steeds cement en voegsel op, van het schoonmaken van de voegen van onze buren.

We hebben een mooie tijd gehad, weer veel energie opgedaan, weer een ervaring rijker! Iedereen die ons een kaart, email oid heeft gezonden, willen wij heel erg bedanken! We vonden dat erg leuk! Ook de mensen die ons een cadeau hebben gegeven, heel veel dank, want daardoor kunnen er meer wensen worden vervuld door Stichting FOK

donderdag 24 september 2009

zondag 20 september 2009

laatste dagen in de USA


Nadat we zijn vertrokken uit Mountain View zijn we via downtown San Fransisco weer naar de familie gegaan.
In San Fransisco was het erg koud we hebben 2x Lombard street naar beneden gereden en we zijn even bij de goldengate bridge geweest helaas was hier weinig te zien vanwege de mist. Heel af en toe zag je de toppen van de golden gate bridge boven de mist uit. Om een mooie foto te kunnen maken van de bridge in de mist zijn we naar Coin Tower geweest.



Woensdag alle was gedaan en lekker bij het zwembad gezeten, donderdag boodschappen gedaan en naar Mount Diablo geweest, dit is een berg hier in de buurt van waar je een prachtig uitzicht hebt over de omgeving.
Vrijdag niet veel gedaan, lekker rond het huis en zwembad.
's Avonds zijn we naar een honkbal wedstrijd van de A'sgegaan. (Ik ga nu verder met schrijven want Arjan begon maar kreeg een writersblock, dat had ik ook wel een beetje. Vandaar dat het een beetje lang duurde voor een nieuwe update)


Aunie, was nog nooit naar een game from the Oakland Atlantics geweest en ook nooit met de bart(trein). Wij hebben ook nog nooit een baseball wedstrijd in het echt gezien. Wat een belevenis en wat is het eten en drinken daar duur! Maar goed, we werden ook nog getrakteerd op een geweldig vuurwerk na de wedstrijd. Toen we terug gingen met de bart leek het wel een uittocht van de wedstrijd heerenveen-twente voor de bekerfinale...
Gisteren, zaterdag zijn we 's ochtends naar de voetbal wedstrijd van Aunie gaan kijken en 's middags naar de wedstrijd van Olivia. We hebben wat andere ouders ontmoet en eentje had 2,5 jaar in groningen gewoond en haar dochter is daar geboren. Maar goed, 's avonds zijn we naar San Fransisco gegaan om Lydia en Jan en de rest van de usbikers te verwelkomen.
Nu is het zondag en Sandy is samen met de kinderen en Lola kopjes en schotels aan het decoreren, terwijl Andre en Ik naar American Footbal kijken.
Vanavond gaan we met de gehele familie uiteten als afscheid.
Morgen is het spullen pakken en in de avond alvast richting de airport om dinsdagochtend vroeg te vertrekken naar Nederland.
Waarschijnlijk is dit het laatste blog vanuit de USA

foto's volgen nog

dinsdag 15 september 2009

Mountain view bij Carroll

Maandag 14 september 2009

Vannacht was het erg koud in Lake Tahoe. We moesten voor het eerst onze lange broeken weer aan. Om 9 uur zijn we via Sacramento richting Mountain View gereden. We waren er ongeveer rond 14 uur. Bij het inchecken in Pacific Inn kregen we een message van Carroll. De klerk belde het nummer en ik kreeg Carroll Jenkins van cfri, de cf organisatie van hier aan de lijn. Ze wilde met ons lunchen en Mountain View laten zien. Ze kwam ons na 20 minuten ophalen en we hebben een late lunch van haar gekregen. Daarna zijn we naar een grote cd shop gegaan en ik heb daar kunnen vinden wat ik zocht en nog wat leuke, drie halen voor 1,95$ per stuk en een gratis....we blijven hollanders! Je kunt daar je oude cd's verkopen die worden dan verkocht onder "used cd's" Dat is echt leuk om te sneupen.
Toen zijn we naar een park gegaan waar we al wandelend hebben gesproken over cf hier en in holland, over de transplantatie enz enz. Carroll heeft een stiefzoon die cf heeft. Hij is nu 35 jaar en geeft muziek les en vooral drum lessen. Daardoor is ze bij cf betrokken geraakt. Ze woont in sacramento en is weekends thuis en door de week woont ze dicht bij het kantoor van cfri
Carroll heeft ons weer even bij het hotel afgezet en vanavond om 20 uur gaan we dineren bij een restaurant, ongeveer 500 meter van onze kamer vandaan. We hebben even wat tv gekeken en zagen op het nieuws dat Patric Swazy is overleden. Ik zie hem nog steeds Dirty dansen...Zonde.


Ik heb overigens de nieuwe cd van Whitney Houston gekocht voor 12$. Ze is op het ogenblik hier hot, want ze was deze week bij Oprah om de cd te promoten en om haar verslavings verhaal te vertellen. Ik heb het niet gezien maar we zien er steeds stukjes van bij de reclame wat je gemist hebt bij Oprah.
We gaan ons klaar maken voor ons etentje met Carroll. Tot later!

zondag 13 september 2009

Veel rijden!

Zaterdag 12 september 2009

Vanochtend zijn we om 9 uur gaan rijden. We moesten weer terug naar Lee Vining om het Yosemite National Parc in te gaan. Dat stukje was niet zo ver hoor. Het was best wel fris, moest wel even mijn vestje aan. We waren de warmte van Las Vegas nog gewend. Onder weg werd het wel steeds warmer maar zo warm als gisteren hebben we het niet meer gehad. Het is ook wel weer lekker, even wat koeler.
In het Yosemite Parc werd gewaarschuwd voor hoog brandgevaar, een week geleden was een gedeelte van het park afgesloten, we kwamen op de Hoover dam een Nederlands stel tegen die om moesten rijden vanwege de branden. We zijn naar Glacer point (uitzicht op gletsjers en watervallen) gegaan. Daar hebben we foto’s gemaakt op dezelfde steen. Ik had 8 jaar geleden een hele mooie foto van Arjan gemaakt die nog bij ons als poster in het trapgat hangt. Ik heb iemand gevraagd of ze van ons samen een foto wilde maken en dat is gelukt.
Ook hier kwamen we een stel Nederlanders tegen die van Lake Tahoe naar Las Vegas gingen, wij net anders om. In het begin moesten we flink remmen omdat er een deer (groot hert) zo voor de auto het bos uit kwam lopen. Ook achter de auto liep er eentje…Die beesten zijn groot! We hebben in totaal 5 Deers gezien. Heel veel chipmonks en andere eekhoorntjes en ook marmotjes lopen er rond. Ook bijzondere vogeltjes. Alleen de Black Beers hebben we niet gezien terwijl ze waarschuwen dat je eten uit de auto moet bewaren in de daarvoor bestemde metalen kisten. Deze staan op elke parkeerplaats. Beren breken je auto zo open op zoek naar eten, ze ruiken het en zo hebben ze al heel veel auto’s beschadigd. Er worden ook heel veel beren dood gereden en overal waar er een dood is gereden staat een bord met daarop: “speeding kills Beers”. ( hard rijden dood beren). Wij goed opletten of we eindelijk een beer tegen komen….
We zijn een alternatieve route gaan rijden en niet volgens de tomtom. Deze wilde steeds via de snelweg gaan maar wij wilden nog weer door de bergen, echt een heel mooie route. We hebben zelfs regen gehad. Pas om 19 uur waren we in hotel “Tahoe Inn”, in King Beach, aan de noord kant van Lake Tahoe. Net weer in California. Nevada zit hier een paar kilometer vandaan. We hadden via internet deze kamer geboekt en het scheelde wel 30 euro. We blijven hier twee nachten en gaan maandag naar Mountain View waar we een ontmoeting hebben met Carroll Jenkins van cfri.org. We zijn gisteren gaan eten bij een Italiaan en hebben spaghetti gegeten. Best lekker, maar niet echt bijzonder. Ik vind het Amerikaanse eten helemaal niks, die vette troep hier, hamburgers voor en na, getver. Als we weer bij mijn familie zijn ga ik zelf wel een paar keer koken want ik verlang zelfs naar aardappelen…niet te geloven, he!
We zijn ongeveer 22 uur weer naar onze kamer gegaan, eerst hebben we nog boodschappen gedaan bij de Safeway, die zijn 24/7 open, zodat we morgen een ontbijtje op de kamer kunnen eten ipv duur te gaan ontbijten ergens in een restaurant. Toen we weer in onze suite waren zijn we gelijk gaan slapen nadat we constateerden dat er nog geen internet was. Ik schrijf dit alvast zodat we het kunnen kopiëren naar mijn weblog.
Arjan is nu stront verkouden. Hij moest steeds heel erg hoesten, waardoor ik wel af en toe vond dat we moesten stoppen, rijden en hoesten is niet de perfecte combinatie en zeker niet in de bergen, met bochten waar je u tegen zegt. We hebben het gered! We zitten in een hele mooie suite met een balkonnetje en er zaten net twee chipmonks naar mij te kijken, terwijl ik dit typ. Ik pakte het foto toestel maar toen waren ze weer weg. We hebben een dennenboom voor ons balkon en daar zaten ze eerst even in. Het wemelt hier van de dieren, nu maar hopen dat we een beer zien.

Zondag, 13 september 2009

Vanochtend werd ik om half 7 wakker en zag dat we nog steeds geen internet hadden…duhh dat zouden we hier hebben, Arjan gaat zo naar de front office om even te vragen waarom er geen internet is. Vandaag doen we rustig aan, we hebben gisteren heel erg veel gereden en om vandaag lang in de auto te zitten, daar hebben we geen zin in. We gaan rond Lake Tahoe alles bekijken vandaag, nou ja, alles, is wat overdreven maar het is zo’n mooie omgeving. We gaan zo ontbijt maken, we hebben een koffie zet apparaatje en een koelkast op de kamer zodat we alles onder controle hebben. Tot later!

De rest van de zondag 13 september.

We zijn rond 10 uur gaan rijden en Arjan had gelezen over een kabelbaan in squaw valley, een heel groot ski gebied. In 1960 waren hier de Olympische winter spelen waar sjoukje dijkstra zilver won met het ijsdansen en nog een Nederlander die op de 5000 meter brons won. (we weten nu even niet meer hoe die heet)
We waren er om half 11.20 uur en moesten even wachten tot de kabelbaan om 11.40 uur vertrok. Vandaag was de laatste dag dat ie draaide, hij moet onderhouden worden want eind oktober gaat het sneeuwseizoen weer open, dan draait ie dag en nacht voor alle skiërs.
We klommen zo’n 8117 ft omhoog. We hadden uitzicht over de bergen. Zo mooi! Walt Disney heeft deze bergen in space mountain gebruikt. Erg mooi en hoog…af en toe gingen mijn oren dicht en weer open. Boven was het koud, nog geen 20 ‘C, brrr, dat is wennen zeg! Er stond ook een halve storm daar boven. We hebben daar een expositie over de Olympische spelen bekeken waar we zagen dat sjoukje dijkstra daar ook bij was in 1960. Verder was er een zwembad, spa, poolcafe waar we later koffie hebben gedronken en er was ook een ijsbaan. We hadden niet zoveel zin om te schaatsen in onze korte broek. Wel heel erg mooi uitzicht over Lake Tahoe en de bergen.
Om 13 uur zijn we weer naar beneden gegaan. Toen weer verder op onze site seeiing toer. Rond 15.30 uur hadden we wel zin in eten en zijn toen maar weer bij “Denny’s” gaan eten. Ik heb vis met rijst en een kippensoep gegeten en Arjan meatloaf met patat en gefrituurde uien.
Het was niet vet, toch maar wel creon genomen en nu hopen dat het morgen goed blijft gaan, we moeten dan weer een eind rijden. Na het eten weer verder gereden en nu zitten we in onze suitte, top gun te kijken. We hebben verder nog geen plannen gemaakt voor vanavond.
Morgen gaan we naar Mountain view waar we al een hotel kamer hebben geboekt bij Pacific Inn via internet en dat is stukken goedkoper.

Ik zit nu even op het bankje voor het hotel want daar hebben we wel verbinding met internet. Op onze kamer dus niet! Het is nu ook niet meer zo warm en morgen verwachten ze hier de 20 graden niet te halen. De herfst gaat in dit gebied beginnen. De bomen verliezen hun naalden en blaadjes al.! Wij gaan morgen weer zuidelijker rijden en verwachten weer wat warmer weer dan vandaag.

zaterdag 12 september 2009

Bye Bye Vegas!

Ja, zo ben je in Las Vegas en zo zit je in Mammoth. We hebben vanochtend om 9 uur ons excaliber hotel in las vegas verlaten en zijn op weg gegaan richting het noorden. We wilden eigenlijk zo ver mogelijk komen richting lake tahoe. Tegen 17 uur gingen we een motel zoeken, we waren al bij lee vining en konden een kamertje krijgen met zeezicht voor 99 $. We vielen bijna om. Toen op de tomtom gezocht voor een motel 6 kamer en toen moesten we terug. Met wifi op de kamer voor 3 $ per 24 uur! Dus....We waren zo'n 38'C gewend en toen we hier uit stapten was het maar 20'C. Ik had gelukkig wel een vestje in de auto liggen, zodat we eerst alle spullen in de kamer konden zetten, hebben we gegeten in het dorp en toen weer terug naar de kamer. We hadden in las vegas de laatste dag geen internet meer genomen en nu maar even een korte weergave van vandaag. We zijn beide weer lekker aan het snotteren, we hebben heel veel death valley gezien en Mammoth is een ski oord. Het is een heel gezellig dorpje, erg druk want morgen is er een mountainbike marathon en overmorgen een loop marathon. Het wordt alleen niet zulk mooi weer, beetje net als meestal in nederland. Maar wij gaan toch weer verder. We gaan door het yosemite parc en dan een paar passen die alleen in de zomer open zijn. We hopen morgen in lake tahoe aan te komen en we hebben al gekeken of er een motel 6 is. Misschien blijven we daar wel twee dagen, we kijken wel!!!

Iedereen die ons een felicitatie heeft gezonden op wat voor manier ook, ontzettend bedankt! We vinden het erg leuk om te lezen!!!! Wat fijn dat het allemaal kan zo! Ik ga nu even in bad liggen, ik was zo warm en heb heel veel gezweten, erg veel zout op mijn lijf. Jammer dat macy er niet is want die zou al het zout lekker hebben gevonden.
Iedereen nog maals bedankt!

ps: ik schreef dit om 5.14 's ochtends voor jullie en onze tijd= 8.15 's avonds!

Sandy en Arjan

woensdag 9 september 2009

Las Vegas Wedding!

Gemaakt door Lydia.

Waar we al een hele tijd mee bezig waren kan nu eindelijk bekend gemaakt worden!

WE ZIJN GETROUWD!!





Op deze website komt binnenkort onze trouwfilm, het zal een paar dagen kunnen duren want we waren niet de enige die gingen trouwen. 09-09-09 en we zijn hier om 12 uur 's middags getrouwd en dat is in nederland 9 uur 's avonds. Dus dat vonden we erg leuk !

Ik heb al een hele voorbereiding gehad en het begon allemaal op 29 mei 2009....

Onze trouw reportage.

Dit schreef ik op 19 juni 2009, de dag dat ik naar de High School Musical ben geweest met Liesbeth.

Voorbereidingen.

Op vrijdag 29 mei 2009 moest ik naar Zwolle. Ik had nl een wens ingestuurd naar stichting FibrOse Kinderen. Vroeger gingen we met z’n allen op kamp maar nu mag dat niet meer vanwege bacterie overdracht en laat de stichting wensen uitkomen van cf- patiënten. Of de wens uit zou komen wist ik niet maar een paar weken voor de 29ste belde Irene Reinaerts mij op dat ze mijn wens gingen vervullen. Wow, dat is erg leuk!
Wat is mijn wens? Nou, dat is wel leuk want we gaan trouwen! In 2001 zijn we naar California geweest maar ook naar Las Vegas. Daar vonden we het zo leuk dat we zeiden dat we, als we weer zouden gaan, daar gaan trouwen. Maar ja, dan kan er niemand bij zijn van onze familie en vrienden. Er is dan ook geen foto van en we willen geen feest. Ik bedacht om hier al een trouwfoto te laten maken, die foto als kaart te versturen met de mededeling dat we getrouwd zijn, en schreef dat naar Stichting FOK.
Irene vroeg of ik misschien een hele mooie jurk aan wilde en stelde voor om een jurk te huren. Dus 29 mei ging ik met de trein naar Zwolle, om 10 uur ontmoette ik Irene en we gingen in het hotel tegen over het station wat drinken en om de dag te plannen. Irene had een heel schema.
We gingen eerst naar de feest artikelen winkel waar ze eerder voor FOK ook kleding had gehuurd. Er hingen zoveel mooie jurken maar ik heb een vrij lastige maat, lekker klein. Meestal pas ik maat 38 wel goed maar met een jurk met open rug enz is dat wel lastig.
Ik heb een mooie bordeaux rode jurk als eerste aan gehad en daarna nog veel meer. De keuze bleef maar steeds op die eerste jurk.
12 uur gingen we even naar de fotograaf om een datum voor de trouwreportage af te spreken. Het is op 11 juli 2009! om 16.00 uur.
We gaan de foto’s in het Park Het Engelse Werk te Zwolle maken. Daar is een soort restaurant waar Irene en ik hebben gelunched. In het park zijn leuke plekjes om foto’s te maken. Toen gingen we een bloemenzaak op de “zeven alleetjes” binnen. Daar hebben we opdracht gegeven om een trouwboeket voor mij en een corsage voor Arjan te laten maken. We zijn ook nog naar de kapper in Hattum geweest. Zij gaan 27 juni high light in mijn haar zetten en dan het kapsel uit proberen. Ook kan ze dan kijken hoe lang ze werk heeft.
Later zijn we ook nog weer de jurk gaan passen, en de dame kwam met nog een hele mooie jurk met roosjes op de rug en langs de schouders, erg mooi. Alleen zat ie bij de top niet goed.
De jurk die ik uitgekozen heb, is precies wat ik ooit had bedacht om in te trouwen, alleen de kleur niet. Beetje blote rug, gedrapeerd rond mijn lichaam en je ziet niks van mijn stoma. Er zit een voile bij en een zelfde kleur stropdas voor arjan. Tegen 16 uur waren we klaar en Irene zou nog naar de drukkerij gaan, want daar zijn we niet aan toegekomen. De reportage wil Irene in een boek laten maken, dus het is echt een wens die uitkomt en nog mooier wordt dan we dachten.
Om 16 uur zat ik in de trein terug. Heel leuk was het om dit voor te bereiden.

Ik heb nog nieuwe schoenen gekocht, met hakje. Ook moest ik nog een panty hebben en we zoeken nog naar ringen, maar die zullen we gauw vinden.
Binnenkort zullen we een wedding chapel uitzoeken in las Vegas. Er zijn hele leuke aanbiedingen enz maar wel lastig om te kiezen. De trouwdag zal op 09-09-09 zijn! Verrassend...dan zitten we in de USA, dusssss....trouwen maar!
Het kaartje zal iedereen krijgen en we sturen onze familie en vrienden een mail met een link zodat de trouwplechtigheid live te volgen is via internet.
We moeten onze reis ook nog boeken... Erg lastig is het wel want niemand weet het nog, ja de beide ouders en enkele vrienden. Best wel moeilijk om er niks over te zeggen en waarom ik naar Zwolle moest, gelukkig hebben we regelmatig een vergadering in Zwolle voor het astma fonds, dus leuk excuus...




Dit schreef ik op 13 juli 2009 , de dag dat yuri van gelder aankondigde dat ie cocaïne gebruikt heeft drie dagen voor de nk turnen ( lekker stom) en er toch wel verslaafd aan is geworden.

Zaterdag 11 juli hebben we alvast een voorproefje genomen op onze huwelijks dag. We moesten om 13 uur bij de kapper in Hattum zijn. Mijn haar werd gedaan, ik werd opgemaakt en het resultaat was verbluffend. Om 14 uur gingen we naar 't Engelse werk en daar ontmoetten we Irene van Fok. Zij had het boeket en de corsage opgehaald en ook mijn jurk. Eerst hebben we een late lunch genuttigd en kregen een diner bon om samen nog na te genieten van deze heel speciale dag!
Daarna hebben we ons in het invaliden toilet omgekleed en toen ik daar uit kwam, en mijzelf in de spiegel zag, vond ik het zo mooi! Arjan zag er ook mooi uit. Wat was het leuk!
We hebben nog even op het terras gewacht op de fotograaf. Hans Boeree heet ie en hij wilde er geen geld voor. We zijn het park ingelopen en er zijn super mooie foto’s gemaakt. We hebben zelf ook foto’s genomen maar die zullen altijd minder goed van kwaliteit zijn...We hebben ongeveer een half uur werk gehad en daarna was het weer voorbij. Dat gaat dan snel.
We hebben ons weer omgekleed en hebben samen met Irene nog wat gedronken.
Het was zelfs heel mooi droog gebleven en de zon kwam steeds vaker. Toen hebben we afscheid van Irene genomen en gingen we op weg naar huis. We hebben een tafel gereserveerd in het van der valk hotel Wolvega. Ik was er eens met het astma fonds geweest en daar was het prima eten. Arjan had vooraf een champignon soep en ik een tomatensoepje met stokbrood. Arjan had een combi vlees gerecht van varkenshaasje en entrecote en ik had gebakken kippenlevertjes met champignons en spekjes ( is eigenlijk te vet maar ik had creons mee genomen!) Daarna heeft arjan een dame blanche gegeten en ik gestoofde appel met kaneel/ appel ijs..het was verrukkelijk!
We kwamen rollend thuis en hebben heerlijk uitgebuikt op de bank. Zondag kwamen we ook niet verder dan bank liggen en een klein rondje met de hond. Al met al een hele leuke dag. We kijken al uit naar onze echte dag op 09-09-09 te Las Vegas!


Vanmorgen werden we om half 12 opgehaald door de limosine en reden over de snelweg naar de wedding chappel. Als we over de strip zouden rijden, waren we er nu nog niet. Zo druk is het vandaag. Ook met trouwen is het druk. Toen we aan kwamen moest het stel voor ons nog trouwen en konden wij onze wensen kenbaar maken. Toen waren wij aan de beurt, eerst gingen we foto's maken in de chappel, en ook in de tuin. Daarna werden foto's van Arjan gemaakt en later van mij in de bridelroom, daar kan je je nog even beter optutten, gewoon een kamertje met heeel veel nepbloemen en een spiegel. Maar goed, we waren daar niet alleen om in dat kamertje te zitten!!! We moesten een boeketje bloemen uit zoeken en ik koos voor het rode nepding. Arjan kreeg een rode roos als corsage, ook nep. Hier kunnen ze geen echte bloemen goed houden maar in de winter doen ze het wel en dan staan ze in zo'n koelvitrine, nu ook alleen staat die koeler niet aan...
Toen het vorige stel klaar was, waren wij aan de beurt. Arjan ging alvast met de Minister mee de chappel in en ik moest bij de deur wachten tot de muziek ging spelen en dan mocht ik langzaam naar Arjan toe lopen. Hij vertelde een verhaaltje en soms wist ik niet meer waar ie het over had maar het ging over de verbintenis die wij aangingen als man en vrouw, zover begreep ik het wel. Het klonk wel bekend want zo'n soort praatje had ik al eens van hem op internet gehoord. Maar WE DID IT!
We moesten deze gelofte afleggen:

I Arjan/sandy take thee Sandy/Arjan to my lawful wife/husband,to have and to hold, from this day forward, for better and for worse, for richer and for poorer, in sickness and health, until death do us part.


Toen moest arjan de ring om mijn vinger schuiven met de woorden "With this ring I'll be wed" en ik moest het zelfde doen. Toen mochten we elkaar kussen en zijn we vanaf nu HUSDAND AND WIFE!



Vanavond gaan we naar "The tournament of the king, dinner show", hier in het hotel. Erg leuk om heen te gaan denken wij als huwelijksavondje uit. Arjan is nu net terug want hij moest de jurk en de tuxido terug gebrengen (voor de volgende bruid en bruidegom)Ik eindig met het gedichtje dat op onze kaart staat, die mogelijk is gemaakt door Stichting FibrOse Kinderen

Voor altijd hou ik je hand vast,
om nimmer los te laten.
Eeuwig samen,
Tot het einde van onze tijd.

dinsdag 8 september 2009

Las Vegas!

Las Vegas, 7 september ’09

Vanochtend om half 8 ging mijn wekker, was toch niet helemaal uitgeslapen maar oke, ik was wakker. Ik heb gisteren nog de film “runnaway bride “ met Julia roberts en richard gere gekeken en daarna ben ik in slaap gevallen.
Ik had van te voren al bedacht dat het breakfast hier weer lala zou zijn maar Arjan dacht dat het nu wel beter zou zijn dan toen, het continental breakfast heette. Het was nog steeds niet anders. Ik wilde nl broodjes kopen gisteren, voor het ontbijt maar hij vond dat we niet aan het kamperen waren….Hij ging naar de office maar kwam met alleen koffie terug, niks voor mij zo is ie dan ook weer….duhh. Hij zei dat er geen thee was. Ik had gewoon warm water laten lopen door de coffeemaker want die was er ook. Dus ik had allang thee. Maar goed de broodjes kwamen wel van pas. We hadden nog ham en smeerbrie en mijn boter in de koelkast want die was er en ook een magnetron zelfs. Wij zijn uiteindelijk, nadat we nog even met beide papa’s hadden gechat, op weg gegaan. We zijn om kwart voor 9 vertrokken richting Las Vegas. We moesten ongeveer 2,5 uur rijden. Halverwege hebben we gestopt bij een tankstation. We hebben koffie gedronken, en ik heb haarelastiekjes gekocht. Gisteren had ik zo’n warme nek en helemaal nat haar, dus dacht ik maar een staartje in te doen. Het is echt een uitkomst, lekker fris. We rijden met de ramen open, want van de airco ben ik al vier dagen verkouden. Lekker lastig, ik hoest ook wel, maar Arjan ook. Dat komt echt door de airco.

We waren ongeveer half 12 bij het hotel, Excaliber, vlak naast het luxor. Wow we zijn er!
We parkeerden de auto en besloten om later onze koffers ect te gaan halen. We hebben ons ingechecked en er was geen koelkast op de kamer. We konden deze wel huren maar het was 24 dollar per dag. Dat is nog duurder dan de hele kamer….Dat hebben we maar niet gedaan. Arjan zei; “we kopen wel zo’n cooler bij walgreens, een warenhuis”. We hebben kamer 23-1-68, we zitten op verdieping 23, tower 1 en kamer 68. Excaliber is een kasteel en heeft vier towers, dus vandaar nummer 1. We hadden de auto op de hoofd parkeerplaats neer gezet maar dat is een beetje ver lopen met de koffers. De kamer ligt ook helemaal aan het einde van de gang. Gelukkig heb ik nu nieuwe longen! Toen we alles op de kamer hadden, zijn we een eindje gaan rijden. Hebben maar weer bij Denny’s gegeten en zijn toen boodschappen gaan doen. Brood, pindakaas voor de kleine jongen, neusspray voor het kleine meisje en de cooler. Deze kan op netstroom en op de sigaretten aansteker in de auto. Toen zijn we richting hotel gegaan en toen kregen we een beetje ruzie over internetten op de kamer. Het kost nl 13.99 $ per 24 uur. Ik vind dat een beetje veel. Maar toen bemoeide Arjan zich met nog meer zaken dat ik een beetje boos werd. Ik had het warm, toch wel wat vermoeid enz enz. Ik denk pas dinsdag internet te doen tot vrijdag of zo, iets van 2 dagen. Maar goed, Arjan is nu even gaan wandelen en ik ben aan het schrijven geslagen en ga nu even een half uurtje liggen. Hij zou om half 7 hier weer zijn. We gaan dan een hapje eten.

De rest van de avond

Ik heb even geslapen en tv gekeken. Ik was net wakker toen Arjan weer terug kwam. Ik heb me omgekleed en we zijn gaan wandelen. Arjan had al leuke winkeltjes ontdekt maar we hebben nog niks gekocht. We aten een stokbroodje met grilled beef en het was erg lekker. Jammer genoeg begon mijn stoma al het vorige eten, erg vet, eruit te persen, ik heb nog geprobeerd op een wc in het New York, New York, mijn zakje leeg te maken maar het bleef maar lopen. Toen maar snel terug, schoongemaakt en een paar extra zakjes mee nemen.
We zijn toen nog de “Las Vegas boulevard” een stukje op gelopen en rond 22 uur hebben we water gekocht bij “walgreens” op de strip. Ik moest nl mijn pillen innemen en naar een cafe gaan, wilden we niet. Wat ik wel schokkend vind, is dat er overal gerookt mag worden, niet in onze kamer maar je kunt er voor kiezen. Toen we binnen kwamen in dit hotel rook ik het al, terwijl er tegenwoordig nergens meer gerookt mag worden. Maar wat nog erger is, is dat je gratis aan een “oxygen” bar mag zitten. Dat is gezond volgens de mensen die erbij staan. Ik ben blij dat ik er af ben!!!
Maar goed, dat is Amerika op z’n smalst zal ik maar zeggen. We zijn weer richting Excaliber gelopen en hebben onze kamer opgezocht. Weer een belevenis rijker.

maandag 7 september 2009

update uit de state's

Zo het is alweer een paar dagen geleden sinds de laatste update maar we hebben het ook zo druk gehad de laatste dagen.
We zijn nu in barstow opweg naar het altijd warme nevada we hebben vandaag lekker door kunnen rijden en zijn nu zo'n 650 km weg bij de familie.

Het is hier in barstow al lekker warm zo'n 100 fahrenheid zo'n 36 graden celcius.
we hebben net even lekker gegeten bij Denny's en zijn nu al lekker vroeg op de kamer. het is nu 20.30 uur.

De Laatste keer dat we geschreven hebben waren we net met henk en monique uit eten geweest, zijn zijn inmiddels als het goed is alweer veilig thuis in nederland.
Volgens de berichten is alles gelukt voor USBikers en kan hun vakantie over 2 weken beginnen.

Woensdag zijn we lekker met z'n tweeen wezen toeren richting de Muirwoods een oerbos met hele oude en grote sequia bomen.
lekker een wandeling gemaakt van ongeveer anderhalf uur door de bossen. Onder weg nog het een en ander van het wildlife gezien een slang in de beek en twee herten in het bos tussen de varens.
Na de wandeling zijn we lekker gaan toeren over highway 1 deze loopt langs de gehele westkust, onderweg lekker gelunched en na ongeveer 100 mijl richting het noorden te hebben gereden hebben we highway 101 richting het zuiden genomen om weer richting walnutcreek te gaan.




Donderdag hebben we samen met andre en lola en santi boodschappen gedaan bij een hele grote electronica zaak Fryer waar we voor sipke een bestelling hebben opgehaald.
Daarna downtown Concord even lekker geluched. 's middags lekker bij de pool gezwommen en lekker in de zon gezeten.




Vrijdagochtend vroeg dag om met de BART naar San Fransisco te gaan. We zijn uitgestapt bij Powell het Centrum van SFO eert een paar blocks in het rond gelopen en toen weer even een stuk ( illegaal) met de cablecar.
waarom illegaal ? we hadden geen kaartjes gekocht we dachten dit in de cable car te kunnen doen maar er werd nergens naar gevraagd, tot aan ons derde ritje toe toen vroegen ze naar tickets we hebben ons toen dom gehouden en mochten uitstappen van de remmer. Pier 39 hebben we natuurlijk niet overgelagenvan pier 39 door naar Chinatown en uiteindelijk weer terug naar powell om moe maar voldaan terug te gaan naar walnut creek.




Zaterdag hebben we boodschappen gedaan voor de BBQ 's avonds deze is heel erg goed geslaagdverders een lekkere rustige dag gehad.
We hebben lekker sate gegeten we hadden nl 2 zakjes met marinade mee genomen vanuit holland.iedereen vond het heerlijk alle 75 stokjes zijn schoon opgegaan.

zondag morgen was de familie al vroeg de deur uit voor een soccer toernooi van dochter olivia. dit gaf ons de kans om onze kamer op te ruimen en alles te pakken voor de komende 10 dagen die we gaan toeren.
Rond half 10 zijn we weggereden en hebben doorgereden tot 16.30 uur en nu zijn we hier in bartow.

Voor sommige was het reizen erg vermoeiend.



omdat sandy last heeft van een writers blok of gewoon de warmte is deze blog geschreven door mij ( Arjan)

dinsdag 1 september 2009

USA here we are!


Eindelijk maar even een berichtje vanuit california.
We hebben een hele goede reis gehad, alles liep precies op tijd en we waren zomaar in Frankfurt. Op de voorgenomen tijd gingen we onderweg. Het lange zitten is het enige nadeel, je kan op het laatst niet meer lekker zitten, maar goed je moet er wat voor over hebben, toch!
Toen we aankwamen moesten we eerst door de customs, de groene papieren en nog een papier hadden we in het vliegtuig al ingevuld. Deze papieren werden zorgvuldig bekeken en we moesten onze beide handen en duimen op een scanner leggen en er werd een pasfoto gemaakt. Ik werd stevig ondervraagd waarom ik naar de vs wilde, wat ik mee heb, en hoelang ik zou blijven en of we alleen in walnut creek zouden blijven of nog ergens anders heen zullen gaan. Ik ben toch goed bevonden om de vs in te komen en arjan ook. Toen moesten we onze koffers halen en die hadden we ook vrij snel. Daarna door nog een douane maar we hebben niks open hoeven maken.
Op naar onze huur auto. Dat was ook wel geinig. We moeten eerst papieren hebben toen naar de kelder en toen moesten we naar "economy" cars. Maar die waren groter dan waarvoor we betaald hadden. Goed, Arjan heeft drie keer gevraagd. Dus hebben we nu een mitsubitie galant. Groter dan in nederland, dus hebben we een meevallertje...zeg maar grote meevaller!
Toen op weg met de tomtom naar walnut creek. In san francisco hebben even verkeerd gereden want de tomtom zei iets maar we begrepen het niet. Nu snappen we hoe we wel moeten rijden als ze zegt, "links aanhouden en op de rechterbaan blijven rijden" toen zijn we rechts afgeslagen maar dat moest niet. Heel vaak moet je zo rijden, maar nu weten we dat.

We kregen een heel onthaal van onze familie, Arjan kreeg een taart voor zijn verjaardag, ja, hij was ongeveer 39 uur jarig, 39 jaar geworden...
De kinderen vonden de sc heerenveen, cup fighters t-shirts erg leuk, ze voetballen allebei, en aunie heeft hem gisteren gelijk naar de training aan gedaan.

Gisteren hebben we met Henk en Monique gegeten in centrum walnut creek, Henk moet voor hun motorreizen alles regelen en dat binnen een week. Ze stallen de motoren bij mijn oom in een van zijn warehouses. En rond de 19e komt lydia en de rest ook hier. We zullen hun dan ook ontmoeten. Zin in!

Verder zullen mijn neef James en zijn gezin ui Los Angeles ook vrijdag hierheen komen en mijn andere neef roland is met vakantie in zuid california met vrienden, die komt dan ook thuis. Dus een hele familie reunie, (ja, rob kamphuys, ook hier hebben we een reunie na 8 jaar)
Vandaag gaan we naar de markt met lola en baby santi, Ze heeft de kinderen naar school gebracht en mijn neef andre, is naar het werk. Ik moet zo even mijn plak verschonen, ik heb nog net geen lekkage maar als ik het niet doe dan wel.
Gisteren heb ik wel lekker gegeten maar het was wat scherp en veel dus heb ik het niet helemaal opgegeten, ik had jambalaya, een soort stoofschotel met 6 verschillende dingen erin nl; kipstukjes, roasted ham in stukjes, srimps, sausgages in stukjes en tomaat, paprika, peper, uien, echt heel lekker maar wel spicy...
Alles is over het algemaan low fat tegenwoordig. Het is weard to drink sugar in your tea....and you have diabetes...ja, dat is waar....haha.
Ook het brood heeft bijna geen vet meer, ongeveer 2 % en dat was vroeger niet zo.
Ik maak thee met de magnetron, kop water erin, 2 minuten en bliep bliep, hot water. Alleen nog even de teabag er in slingeren en dan heb je ook wat. Ik heb voor hun twee pakken meegenomen met snaakjes als meloen, mango en zo en die kennen ze hier weer niet eens.

Voor mijn mediatie vrienden: ik ben al op mijn "heiligdom" geweest, we hebben daar aan de rand van het zwembad eigenlijk gelijk nadat we aankwamen gezeten. Het voelde alsof ik thuis kwam, zo fijn. Ik geniet er erg van om hier weer te zijn. Ik heb aan jullie gedacht, maar pas vanochtend, sorry!

Ik ga nu maar eens aan de nieuwe dag beginnen met, rara... een plak verschonen.